Basiscursus fotografie

Basis Digitaal

De cursus digitale fotografie is er voor mensen die in het bezit zijn van een digitale fotocamera en beter willen leren fotograferen.

De digitale fotografie is constant in ontwikkeling. Het werkt snel, is makkelijk in de afwerking en er is steeds meer mogelijk. Maar ongeacht de drager van het beeld en het aantal megapixels van je camera: fotografie gaat nog steeds over compositie, beeldopbouw en het kiezen van het juiste moment om de foto te maken.

Camera en vaardigheden
Je werkt in de cursus met je eigen digitale camera. Spiegelreflex camera waarop je handmatig sluitertijd, diafragma en iso-waardes kunt instellen. En om zinvol aan deze workshop deel te kunnen nemen is het noodzakelijk dat je beschikt over een basis-computerkennis met het PC of Mac.

Opdrachten
Tijdens de cursus krijg je een aantal opdrachten, welke je in je eigen tijd (en soms in de les) moet maken. Deze opdrachten worden tijdens de les afgewerkt en besproken. In de workshop wordt veel tijd ingeruimd om individueel en als groep elkaars werk en dat van professionele fotografen te bespreken.

Beter leren kijken
Aan het eind van de cursus ben je in staat zelfstandig om te gaan met alle benodigde apparatuur en materialen, ken je je camera goed, maar heb je vooral beter leren kijken en fotograferen doordat je je bewust bent van alle beeldelementen die samen een goede foto maken. Je bent in staat om één interessante foto te maken.

Basis Tarieven

* Jongeren t/m 20 jaar                                    €110,00
* Volwassenen vanaf 21 jaar                          €149,00

Aantal lessen 3
Tijd: 3,5 uur per les